Overslaan en naar de inhoud gaan

Alexander Caels, jonge Vlaamse Aannemer 2021

Caels

Alexander Caels van Caels & Partners uit Diest is laureaat Jonge Vlaamse aannemer 2021. 

Algemeen aannemer Caels uit Diest kan rekenen op een vaste kern van eigen medewerkers en onderaannemers die een hecht partnerschap vormen. Vandaar ook de naam van het bedrijf: Caels en partners. Het bouwbedrijf heeft het volledige bouwproces duidelijk onder controle. Maar tegelijk beschikt het bedrijf over de kennis om de plannen van de architecten juist te interpreteren. Alexander Caels legt uit hoe dit in zijn werk gaat.

Het bedrijf is zeer duidelijk een familiezaak. Alexander Caels: “Ik bereid de ruwbouwwerven voor en neem deel aan de werfvergaderingen. Mijn moeder Kristine zorgt voor de administratie, personeel en boekhouding, mijn broer Willem staat als betonspecialist in voor de vlekkeloze afwerking van het zichtbeton waar ons bedrijf bekend om staat, en mijn zus Helene zorgt voor de coördinatie van de afwerking en de technieken. Mijn vader heeft de firma ongeveer 25 jaar geleden opgericht. Hij had daarvoor architectuur gestudeerd en werkte eerst als bouwkundige tekenaar vooraleer een eigen bedrijf op te richten. Ikzelf heb na het kunsthumaniora toegepaste architectuur aangevat. Als specialist in toegepaste architectuur zijn wij goed geplaatst om de plannen van de architecten te begrijpen, correct in concrete realisaties om te zetten maar ook om de fouten eruit te halen. Architecten appreciëren ons daarvoor.”

Caels en partners is voornamelijk een uitvoeringsgericht bedrijf. Buiten de eigen gezinsleden stelt het bedrijf twee ruwbouwploegen met in totaal een 10-tal arbeiders tewerk. Het gaat om trouwe medewerkers met een lange staat van dienst en met al veel ervaring. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen technieker in dienst. Dat is belangrijk voor het almaar belangrijker aandeel van elektriciteit, verwarming en hernieuwbare energie (zoals warmtepompen) en ventilatie. Doordat het bedrijf al die aspecten in eigen handen heeft, kan het ook optimaal de planning garanderen.

Het bedrijf focust voornamelijk op de realisatie van uitdagende projecten. Vaak mag het bedrijf na de gesloten ruwbouw ook de afwerking en technieken uitvoeren. Naast nieuwbouw komen ook renovatiewerken aan bod. Alexander Caels: “We kiezen de projecten en onze klanten zorgvuldig uit. Tijdens de coronacrisis hebben wij altijd kunnen doorwerken, uiteraard met respect voor de coronaregels. Juist dankzij de coronacrisis hebben klanten het belang van een comfortabele en ruimere woning leren ontdekken. Met een goed gevulde orderportefeuille kijken wij de toekomst verder hoopvol tegemoet.”

Alexander Caels maakt deel uit van JoBB, de Vlaams-Brabantse jongerenkamer en werd voorgedragen door de Confederatie Bouw Vlaams-Brabant.