Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekenning ecocheques en jaarpremie aan bedienden in juni

Ecocheques

De werkgevers uit de bouw moeten jaarlijks in de loop van de maand juni aan hun bedienden (PC 200) ecocheques en een premie toekennen...

 

...tenzij de onderneming gekozen heeft om andere gelijkwaardige voordelen toe te kennen. Het gaat om 250 euro aan ecocheques en een premie van 267,64 euro (geïndexeerd bedrag voor 2021) voor een voltijdse bediende die een volledige referteperiode telt. Beide voordelen hebben betrekking op de referteperiode die loopt van 1 juni van vorig jaar tot 31 mei van dit jaar.

De cao van het PC 200 over de ecocheques voorziet geen gelijkstelling van de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dit is verschillend van de regeling voor de arbeiders van het PC 124 waar de tijdelijke werkloosheid wel gelijkgesteld is. Indien een bediende tijdelijk werkloos is geweest mag het bedrag van de ecocheques dus pro rata aan dit aantal dagen verminderd worden.

Ook voor de berekening van de jaarpremie bepaalt de cao geen gelijkstelling van de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Vragen

Contacteer Saskia Smout

Juridisch adviseur

016 22 40 84

Stuur een mail