Overslaan en naar de inhoud gaan
Construction congress

Noteer alvast dinsdag 22 november 2022 in jouw agenda want die dag moet je sowieso in Brussel zijn!
Embuild.brussels en Buildwise organiseren naar goede gewoonte hun jaarlijks evenement dat zich richt op leidinggevenden, werfleiders en zaakvoerders van bouwbedrijven, studiebureaus, architecten enz. Het hoofdthema dit jaar is Digitalisering bij renovatie waarbij de laatste digitale innovaties in de bouwsector kritisch bekeken worden.

Dit is een tweetalig evenement: de presentaties worden parallel aangeboden in het Nederlands en het Frans.

 

Een woordje uitleg!
 

Digitale uitdagingen voor renovatie

Digitale tools bieden veel perspectieven voor renovatie. De optimale integratie van deze technologieën in een context van duurzaamheid en circulariteit blijft de komende jaren een cruciale uitdaging.

Versnelling en industrialisatie van renovatie

Het versnellen van renovatie vereist het vinden van reproduceerbare oplossingen die snel kunnen inspelen op renovatiebehoeften en die zich kunnen aanpassen aan verschillende soorten gebouwen en gebruikssituaties. In deze context kunnen geprefabriceerde renovatieoplossingen een innovatief antwoord bieden.

Nieuwe renovatieoplossingen met voorbeelden van realisaties

Concrete renovatieprojecten laten ons toe om de huidige uitdagingen op het gebied van renovatie en digitalisering te belichten, in combinatie met enkele pistes voor innovatieve oplossingen. Hoe wordt er bij de renovatie rekening gehouden met de bewoner? Welke digitale technologieën worden al gebruikt op bouwplaatsen? Hoe kunnen deze technologieën toegankelijker worden gemaakt? Hoe de kosten drukken? Hoe renovatie toegankelijker maken?

Wil je deze inspirerende dag niet missen?

Onze partners

Embuild.Brussels

Buildwise

Summer U EU

Summer U Living Labs

Summer University Build Circular

Summer University Strabag

Adeb

Summer University C Tech

Cevora